Για οτιδήποτε επείγον

για οποιαδήποτε ανθρώπινη ανάγκη, για οτιδήποτε επείγον στείλτε κείμενο στο doinakis at gmail.com

05/06/11

Θέλετε να κάνετε μια Καταγγελία στην SafeLine;

H SafeLine είναι η μοναδική Ανοικτή Γραμμή Καταγγελιών Παράνομου Περιεχομένου στο Διαδίκτυο και επίσημο μέλος του INHOPE (Διεθνής Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου). 

Βασική μέριμνα της είναι η εξάλειψη φωτογραφιών και βίντεο που απεικονίζουν κακοποίηση ανηλίκων, καθώς και η προάσπιση του δικαιώματος της ασφαλούς πλοήγησης του παιδιού στο Διαδίκτυο. Στα παραπάνω προστίθεται και η αντιμετώπιση της παρενόχλησής του μέσω του κυβερνοχώρου ή του κινητού τηλεφώνου αλλά και η αντιμετώπιση περιεχομένου που αφορά τη βία, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και γενικά καθετί το οποίο αντιβαίνει στην Ελληνική Νομοθεσία.

Το 2008, η SafeLine ένωσε τις δυνάμεις της με τον Ελληνικό Κόμβο Επαγρύπνησης (saferinternet.gr). Παράλληλα, δημιουργήθηκε η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ (helpline) της ΜΕΥ του Νοσοκομείου Παίδων "Π&Α Κυριακού" (8001180015 & help@saferinternet.gr). Οι τρεις δράσεις δημιούργησαν τον Ελληνικό Κόμβο Ασφαλούς Διαδικτύου με στόχο μια πιο πολύπλευρη και οργανωμένη προσπάθεια που ενσωματώνει την ενημέρωση & αφύπνιση του κοινού, την καταγγελεία, καθώς και την πρόληψη & βοήθεια κάτω από το ίδιο κοινό έργο.

Η SafeLine λειτουργεί με την υποστήριξη του Safer Internet Programme της ΕE στο πλαίσιο των έργων NetWatch, SafeLine, SafeLine2 και Saferinternet EL AN-HL-HELP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου