Για οτιδήποτε επείγον

για οποιαδήποτε ανθρώπινη ανάγκη, για οτιδήποτε επείγον στείλτε κείμενο στο doinakis at gmail.com

21/09/11

73χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τη σύλληψή του για χρέη 2000 ευρώ προς το Δημόσιο

Δελτίου Τύπου "Γραμμή Ζωής" (17-09-2011)

"Ενώ οι συντάξεις περικόπτονται δραματικά, ενώ η ζωή των ηλικιωμένων στη χώρα μας οδηγείται στην εξαθλίωση, με τα οικονομικά μέτρα αλλά και με τη σχεδόν παντελή έλλειψη πρόνοιας από την πλευρά του κράτους, η αναλγησία του κρατικού μηχανισμού, οδήγησε έναν ηλικιωμένο συνάνθρωπό μας στο νοσοκομείο! 

Η απόφαση να συλληφθεί 73χρονος για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 2000 ευρώ(!) από όποιον «υπεύθυνο» και αν αποφασίσθηκε, αποτελεί μνημείο απανθρωπιάς και αναλγησίας. 

Η Γραμμή Ζωής θεωρώντας ότι η ανθρώπινη ζωή είναι σημαντικότερη από ένα έσοδο λίγων ευρώ για το Δημόσιο, διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει την επιλογή, από τους Δημόσιους Λειτουργούς, ενός 73χρονου για την εφαρμογή στο πρόσωπό του, του μέτρου της αφαίρεσης της ελευθερίας του για χρέη προς το Δημόσιο. 

Τη στιγμή που κυκλοφορούν ελεύθεροι μεγαλοοφειλέτες, αποδέκτες παράνομων «προμηθειών» και λοιποί υπεύθυνοι για την κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος, είναι τουλάχιστον προκλητικό να συλλαμβάνεται ένας άνθρωπος 73 ετών για ένα τόσο μικρό χρέος, με αποτέλεσμα να υφίσταται βλάβη στην υγεία του που επέβαλε τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο, όπου μάλιστα νοσηλεύθηκε φρουρούμενος, ως εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου