Για οτιδήποτε επείγον

για οποιαδήποτε ανθρώπινη ανάγκη, για οτιδήποτε επείγον στείλτε κείμενο στο doinakis at gmail.com

01/02/12

Τριμελής Οικογένεια Ζητάει Βοήθεια

Συνάνθρωπός μας που περνάει δύσκολες στιγμές μας έστειλε την παρακάτω έκκληση:

"Αγαπητοί μου συμπολίτες.

Ονομάζομαι Δημήτριος Πρίφτης και είμαι 25 ετών.

Είμαστε μια οικογένεια 3 ανθρώπων, εδώ και 3 χρόνια με τον πατέρα μου μείναμε άνεργοι και χωρίς βοήθεια από κανέναν (οικογένεια, φίλοι, γνωστοί) χάσαμε το σπίτι μας, και μετά από τα ενοίκια μείναμε στον δρόμο κυριολεκτικά και συντηρούμαστε είτε με δανεικά είτε με ότι μεροκάματο βρω εγώ για να κάνω.

Η μητέρα μου πάσχει από βαριάς μορφής κατάθλιψη, έχει πρόβλημα με την καρδιά της και δεν μπορούμε να της παρέχουμε ούτε την στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη λόγο έλλειψης ενσήμων στο ΙΚΑ.

Εγώ έχω σπουδάσει Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων αλλά ότι απασχόληση βρίσκω είναι είτε βοηθός μηχανικού αυτοκινήτων είτε οδηγός. Ο πατέρας μου είναι επαγγελματίας οδηγός αλλά μόλις αναφέρει πως είναι 57 ετών του "κλείνουν τις πόρτες" λέγοντάς του πως είναι μεγάλος. Εγώ που είμαι 25 ετών δεν μπορώ να βρω μια εργασία ούτε για να πλένω πιάτα σε ταβέρνα.

Αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας πιστεύω πως ακόμα υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν. Δεν ζητάω χρήματα ούτε επαιτώ, ζητώ απλώς το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια για να μπορώ να βοηθήσω τους γονείς μου να ζήσουμε.

Ζητώ μια εργασία για εμένα και τον πατέρα μου και μια στέγη να μπούμε μέσα.

Ξέρω πως το να ζητώ στέγη είναι δύσκολο μιας και δεν μπορώ να νοικιάσω ένα σπίτι επειδή δεν μπορώ να διαθέσω 2 ενοίκια μπροστά και ένα να "τρέχει". Αλλά αν κάποιος συνάνθρωπος θέλει και μπορεί να μας παραχωρήσει ένα σπίτι και να το πληρώσουμε κανονικά μόλις πιάσουμε κάπου δουλειά, ή αν γίνεται ακόμα να μας δοθεί μια στέγη με αντάλλαγμα να δουλέψουμε.

Απευθύνθηκα σε πρόνοια, σε στέγη κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά εδώ και 1 μήνα τα ραντεβού ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο και για να μας πάνε στην Αθήνα σε στέγη απόρων πρέπει να περάσουμε από διοικητικό συμβούλιο και να περιμένουμε γύρω στους 5 μήνες ώστε να εγκριθεί. Απευθύνθηκα και στον Δήμο και σε Ναούς αλλά δεν βρήκα από πουθενά μια βοήθεια στο πρόβλημά μου.

Σας ευχαριστώ για τον κόπο που κάνατε να διαβάσετε την επιστολή μου και είμαι στην διάθεσή σας για να σας δείξω τα χαρτιά εξώσεων, το ιατρικό ιστορικό της μητέρας μου και ότι άλλο θελήσετε να δείτε.

Με εκτίμηση και σεβασμό, 

Δημήτριος Πρίφτης
Τηλ. 6979698171 - 6971723554

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου