Για οτιδήποτε επείγον

για οποιαδήποτε ανθρώπινη ανάγκη, για οτιδήποτε επείγον στείλτε κείμενο στο doinakis at gmail.com

11/02/12

Εμπόριο Οργάνων και Ηλικιωμένοι

Δελτίο Τύπου "Γραμμή Ζωής" (31-01-2012


"Ανάγκη για τη Δημιουργία Νομικού Πλαισίου για την Προστασία των Ηλικιωμένων Ατόμων.

Επί δύο χρόνια (από το 2009) η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής τονίζει αδιάλειπτα την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί νομικό πλαίσιο για την προστασία ηλικιωμένων ατόμων, ιδιαίτερα σχετικά με την κακοποίηση, την εκμετάλλευση και την κακομεταχείριση. Δυστυχώς οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας, δεν ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα στις εκκλήσεις μας. 

Τον Απρίλιο του 2011 η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής έθεσε σε λειτουργία το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων, το γνωστό πλέον σε όλους Silver Alert Hellas και την Εθνική Γραμμή SOS 1065. 

Από την εμπειρία της λειτουργίας του Προγράμματος, προκύπτουν περιστατικά περίεργης εξαφάνισης ηλικιωμένων, εξαφάνισης που δεν δικαιολογείται και που δεν υπάρχουν πουθενά ίχνη του αφανισθέντα ηλικιωμένου. 

Ενημερώνουμε τους αρμόδιους, ότι ως μέλη διεθνών οργανισμών που εργάζονται για την εξάλειψη της κακοποίησης-κακομεταχείρισης ηλικιωμένων, λαμβάνουμε μηνύματα για ιδιαίτερη προσοχή στις εξαφανίσεις ηλικιωμένων, διότι έχουν διαπιστωθεί διεθνώς απαγωγές ηλικιωμένων με σκοπό την αρπαγή και παράνομη αγοροπωλησία των οργάνων τους. Σώματα δεν υπάρχουν, διότι προφανώς καίγονται. 

Δυστυχώς, στα πρόσωπα των συνομιλητών μας (Αρχές Ασφάλειας, Τύπος, Υπηρεσίες Υγείας και Δικαιοσύνης) σε κάθε τέτοια αναφορά μας βλέπουμε το γεμάτο νόημα χαμόγελο και παίρνουμε την απάντηση ότι είμαστε υπερβολικοί και ότι τα όργανα των ηλικιωμένων είναι εντελώς άχρηστα για μεταμόσχευση. 

Την απάντηση στις δικές μας “υπερβολές” δίνει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων “E.O.M.”μέσω επίσημης ανακοίνωσης του (Δελτίο Τύπου) με τίτλο “70χρονη Δότρια Οργάνων δίνει ζωή σε πέντε ασθενείς”. Συγκεκριμένα το ήπαρ δόθηκε σε ασθενή στη Ρώμη, ο ένας νεφρός, στον «Ευαγγελισμό», σε άντρα 57 ετών, ο δεύτερος νεφρός στο «Λαϊκό», σε άνδρα 67 ετών, ο ένας κερατοειδής σε ασθενή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και ο δεύτερος κερατοειδής στο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου». 

Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής παρακαλεί τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Μ. κύριο Αναστάσιο Χατζή Δ/ντη Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Α. Παίδων "Αγ. Σοφία", να δώσει δημόσια τις προδιαγραφές που είχε η συγκεκριμένη 70χρονη δότρια οργάνων, έναντι οποιουδήποτε άλλου ηλικιωμένου, ο οποίος αναζητείται ως εξαφανισθείς. Εάν δεν υπάρχουν “Άριες” προδιαγραφές, τότε ο Πρόεδρος της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, τα μέλη του Δ.Σ., τα μέλη και οι φίλοι της Οργάνωσης καλούν τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Μ. κύριο Αναστάσιο Χατζή να συστρατευθεί μαζί τους στον αγώνα ενημέρωσης των αρμοδίων, ότι κάθε ηλικιωμένος που εξαφανίζεται είναι εν δυνάμει θύμα απαγωγής με σκοπό την αρπαγή των οργάνων του. 

Οι εγκληματίες αρπαγής οργάνων δεν ενδιαφέρονται πλέον έντονα για απαγωγή παιδιών, επειδή οι νομοθεσίες των κρατών παγκοσμίως είναι πολύ αυστηρές. Έχουν, λοιπόν, στραφεί στον απέναντι “Αδύναμο κρίκο”, τους ηλικιωμένους, ιδιαίτερα αυτούς που ζουν μόνοι και που κανείς δεν θα τους αναζητήσει ή θα αναζητηθούν από μακρινούς συγγενείς ή γείτονες μετά από μέρες." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου