Για οτιδήποτε επείγον

για οποιαδήποτε ανθρώπινη ανάγκη, για οτιδήποτε επείγον στείλτε κείμενο στο doinakis at gmail.com

11/02/12

Θετικός ο Απολογισμός του Silver Alert Hellas

Δελτίο Τύπου "Γραμμή Ζωής" (06-02-2012)

"Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, σωτήρια για τους ηλικιωμένους που αγνοούνται

Εξαιρετικά ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα του εννεάμηνου Απριλίου – Δεκεμβρίου 2011 για το Silver Alert Hellas, το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων που έχει ενεργοποιήσει για την Ελλάδα η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής. 

Από την ημέρα λειτουργίας του προγράμματος μέχρι σήμερα, έχουν ενεργοποιηθεί Silver Alert  για 42 ηλικιωμένους, από τους οποίους εντοπίσθηκαν οι 32 (76% ποσοστό εντοπισμού επί των εξαφανισθέντων). Μέσω του  Silver Alert  εντοπίζονται 8 στους 10 αγνοούμενους ενώ 6 στους 10 αγνοούμενους  που εντοπίζονται είναι σώοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι 89 ηλικιωμένοι εντοπίσθηκαν λίγο πριν την έκδοση Silver Alert  .

Με την ενεργοποίηση ενός Silver Alert υπάρχει η άμεση, έγκαιρη και λεπτομερής ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων που μέχρι την έναρξη του προγράμματος, γινόταν μόνο από εθελοντές τοπικών συλλόγων και Ιστολόγια. 

Ειδικά για έναν ηλικιωμένο, ο οποίος συνήθως ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή ή πάσχει από γεροντική άνοια ή Alzheimer κλπ, ο χρόνος είναι πολύτιμος. Με τη λειτουργία του Silver Alert και τη βοήθεια των Ελληνικών Αρχών, των ΜΜΕ και άλλων Φορέων ο χρόνος έναρξης της αναζήτησης ελαχιστοποιείται και σε πολλές περιπτώσεις αυτό μπορεί να αποβεί σωτήριο. 

Το πρόγραμμα, και με τη στήριξη ενός δικτύου εθελοντών της Εθνικής Γραμμής SOS 1065, εθελοντών αναζήτησης και διαδικτυακών συνεργατών, αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση των χορηγών μας, αποδεικνύεται αποτελεσματικό και ενεργοποιεί άμεσα τα αντανακλαστικά των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων. 

Η κοινωνία ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της ΓΡΑΜΜΗΣ ΖΩΗΣ για ευαισθητοποίηση και εγρήγορση σε περιστατικά που αφορούν ηλικιωμένους. Το μεγάλο ενδιαφέρον αποδεικνύεται από το μεγάλο αριθμό κλήσεων στο τηλεφωνικό μας κέντρο, ενώ η αποτελεσματικότητα της ευαισθητοποίησης αυτής είναι εμφανής στην επιτυχή αναζήτηση ηλικιωμένων που χάνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διάστημα Απριλίου – Δεκεμβρίου 2011 ενεργοποιήθηκαν 38 SILVER ALERTS, τα 25 από τα οποία, οδήγησαν στην εύρεση των αγνοούμενων ηλικιωμένων."

Περισσότερα Δελτίο Τύπου & Γραμμή Ζωή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου