Για οτιδήποτε επείγον

για οποιαδήποτε ανθρώπινη ανάγκη, για οτιδήποτε επείγον στείλτε κείμενο στο doinakis at gmail.com

07/06/12

Ενεργοί Πολίτες Αλμωπίας

"Είμαστε πολίτες του τόπου μας που βλέποντας τα τελευταία χρόνια να δημιουργείται ένα ζοφερό κλίμα τόσο για μας αλλά προπάντων για τα παιδιά μας, πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα να ενεργοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε ενεργοί πολίτες πλέον και όχι θεατές και να αντισταθούμε στην καταστροφή της κοινωνίας με οποιοδήποτε τρόπο κι αν αυτή συντελείται. 

Επειδή τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε καμία εμπειρία συλλογικότητας, δεν έχουμε μάθει να συζητάμε και να είμαστε αλληλέγγυοι, να διεκδικούμε το καλύτερο, δημιουργούμε μία κίνηση ενεργών πολιτών που θέλουμε να καλύψει αυτά τα κενά, και πιο συγκεκριμένα: 
- Να ενημερωνόμαστε, να αφυπνιζόμαστε και να ευαισθητοποιούμαστε σε θέματα της τρέχουσας πραγματικότητας δημιουργώντας ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους πολίτες και εμπλεκόμενους φορείς και 
- Να δραστηριοποιούμαστε με στοχευμένες ενέργειες. 

Βασικές μας αρχές είναι να διατηρήσουμε κομματική ανεξαρτησία, να προσφέρουμε αλληλεγγύη στον διπλανό, να αντιδράσουμε με ήπιες μορφές δράσεις σε οποιαδήποτε κίνηση προσβάλει την αξιοπρέπεια, την ποιότητα της ζωής μας και αναφαίρετα δικαιώματά μας. 

Είμαστε όλοι ισότιμα μέλη. Αρνούμαστε να λειτουργήσουμε με Διοικητικό Συμβούλιο, με ιεραρχίες, γραφεία και οικονομική ενίσχυση ή να διαχειριστούμε χρήματα. 

Οι στιγμές δεν επιτρέπουν μεμψιμοιρίες ή ατομικούς υπολογισμούς. Μας περιμένουν δύσκολοι καιροί. Επιλέγουμε να τους γεμίζουμε με τους προσπάθειες μας για μια νέα σελίδα, διδαγμένοι από τα λάθη μας, τις διαψεύσεις των ιδανικών μας και των ελπίδων μας, με υπεράσπιση και αλληλεγγύη όσων πλήττονται περισσότερο και, γιατί όχι, με επίκληση της συνταγματικής νομιμότητας και χάραξη νέων οριζόντων για μια πατρίδα ελεύθερη από δυνάμεις που μας αφαιρούν και απομιζούν πολύ περισσότερα από ότι εμείς χρωστούμε σε εκείνες. 

Ευελπιστούμε ότι παρά το αίσθημα της ταπεινωμένης, χωρίς ελπίδα και χωρίς επιλογές κοινωνίας όπως θέλουν να μας κάνουν να νιώσουμε, μπορούμε να ενεργήσουμε δυναμικά, ότι υπάρχει ελπίδα να αντιστρέψουμε το κλίμα. 

Ελάτε να ενώσουμε την αγωνία μας και τις προσπάθειές μας. 

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου