Για οτιδήποτε επείγον

για οποιαδήποτε ανθρώπινη ανάγκη, για οτιδήποτε επείγον στείλτε κείμενο στο doinakis at gmail.com

01/08/11

H Microsoft διευρύνει το Πρόγραμμα Δωρεάς Λογισμικού σε ΜΚΟ

Η Microsoft ανακοίνωσε σημαντικές αναβαθμίσεις στο Πρόγραμμα Δωρεάς Λογισμικού, προκειμένου να διευκολύνει ακόμα περισσότερους Μη Κυβερνητικούς και Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς να αποκτήσουν πρόσβαση σε λύσεις τεχνολογίας. Η Πρωτοβουλία Δωρεάς Λογισμικού σε ΜΚΟ ξεκίνησε από τη Microsoft το 1998, ενώ υπολογίζεται ότι έχει μέχρι σήμερα διατεθεί διεθνώς λογισμικό αξίας πάνω από 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περισσότερους από 40.000 ΜΚΟ.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το 2005, ενώ από το 2009 καθιερώθηκε η διοργάνωση της εκδήλωσης NGO Day για την ενημέρωση των εν λόγω οργανισμών αναφορικά με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα περισσότεροι από 30 Μη-Κυβερνητικοί και Μη-Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί έχουν αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα και έχουν αποκτήσει δωρεάν προϊόντα λογισμικού αξίας πάνω από 2.500.000 ευρώ. 

Οι αναβαθμίσεις του προγράμματος που ανακοινώνονται σήμερα στοχεύουν στο να δώσουν σε ακόμα περισσότερους ΜΚΟ τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για δωρεά λογισμικού. 

Οι Μη Κυβερνητικοί και Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί μπορούν να ανατρέξουν για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δωρεάς λογισμικού και τον τρόπο υποβολής συμμετοχής εδώ http://www.microsoft.com/nonprofit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου