Για οτιδήποτε επείγον

για οποιαδήποτε ανθρώπινη ανάγκη, για οτιδήποτε επείγον στείλτε κείμενο στο doinakis at gmail.com

17/03/11

Περιοδεία Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού

Η Περιοδεία του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού (“The Tour”) είναι μια διαδραστική εκδήλωση αφιερωμένη στον εθελοντισμό, που λαμβάνει χώρα διαδοχικά σε όλες τις πρωτεύουσες των 27 κρατών μελών της ΕΕ. Στο πλαίσιο της περιοδείας προβάλλονται τα σημαντικότερα θεματικά πεδία τα οποία αφορά ο εθελοντισμός, ενώ δίνεται η ευκαιρία τόσο στους εθελοντές όσο και στις εθελοντικές οργανώσεις να αναδείξουν τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες στον τομέα που δραστηριοποιούνται.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν από κοντά ενεργούς εθελοντές και να ενημερωθούν για τη δράση εθελοντικών οργανώσεων, να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις εθελοντικού έργου, και να παρακολουθήσουν ή να συμμετάσχουν σε δημόσιες συζητήσεις γύρω από θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό.

Η Περιοδεία του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 17-23/03/2011, στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα «Κ.Καβάφης» Πειραιώς 100, Γκάζι), με τη συμμετοχή συνολικά 100 περίπου εθελοντικών οργανώσεων και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό και κάθε ημέρα της περιοδείας  είναι αφιερωμένη και σε μια διαφορετική θεματική.

2 σχόλια: