Για οτιδήποτε επείγον

για οποιαδήποτε ανθρώπινη ανάγκη, για οτιδήποτε επείγον στείλτε κείμενο στο doinakis at gmail.com

16/11/23

H γιαγιά Ζωή χρειάζεται τη βοήθειά μας

Η Ζωή Καραβασίλη, 79 ετών, συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνους που είδαν τον Αύγουστο από τη μία στιγμή στην άλλη το σπίτι τους να τυλίγεται στις φλόγες. Όλα της τα χρόνια τα έχει περάσει στο χωριό Κίρκη του Έβρου. 

Παρόλο που δεν κατάφερε να χτίσει το δικό της σπίτι, ήταν τόσο καλή και συμπαθητική στην τοπική κοινωνία που την βοήθησαν και της έφτιαξαν οι κάτοικοι και η εκκλησία έναν χώρο να μείνει. Η γιαγιά Ζωή όμως συντήρησε το οίκημα με τα λίγα χρήματα που έβγαζε και κατάφερε μετά από πολλά χρόνια με τις μικρές οικονομίες της να το επεκτείνει, να φτιάξει ένα μπάνιο της προκοπής, να βάλει αλουμινένια παράθυρα, να βάλει κεραμίδια και να αγοράσει ότι χρειάζεται προκειμένου να ζει αξιοπρεπώς. Κι έτσι μόνη της, αφού ο σύζυγος της έχει πεθάνει και δεν έχει κάνει παιδιά, απολάμβανε το σπίτι στο χωριό, τη φύση και τον καθαρό αέρα. Εκεί στον τόπο που αγαπούσε. 

Όλα όμως έγιναν στάχτη μέσα σε λίγες ώρες. Η φωτιά έκαψε ολοκληρωτικά το σπίτι που ζούσε αλλά και όλα της τα πράγματα. Η ηλικιωμένη γυναίκα περιγράφει στην κάμερα το τι βίωσε με τα λόγια της να μην μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Η γιαγιά Ζωή κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει έτσι ώστε να χτιστεί εκ νέου το σπίτι όπου ζούσε. 

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν τη γιαγιά Ζωή και τους πυρόπληκτους στο χωριό Κίρκη του Έβρου μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα μελών του πολιτιστικού συλλόγου: 
κ. Θεοδώρα Φούτσα: 6948211878
κ. Βάσω Παπαβασιλείου: 6989237624
κ. Μαρία Νικολαΐδου : 6956005212

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου