Για οτιδήποτε επείγον

για οποιαδήποτε ανθρώπινη ανάγκη, για οτιδήποτε επείγον στείλτε κείμενο στο doinakis at gmail.com

14/09/11

Απολογισμός του SILVER ALERT HELLAS

Θετικός ο απολογισμός του SILVER ALERT HELLAS. Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, σωτήρια για τους ηλικιωμένους που αγνοούνται. Μεγάλη η ανταπόκριση και στο πρόγραμμα «Εθελοντής Αναζήτησης».

Εξαιρετικά ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα του τριμήνου Μαΐου – Ιουλίου 2011 για το SILVER ALERT HELLAS, το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων που έχει ενεργοποιήσει για την Ελλάδα η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ.

Με την ενεργοποίηση ενός Silver Alert υπάρχει η άμεση, έγκαιρη και λεπτομερής ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων που μέχρι την έναρξη του προγράμματος, γινόταν μόνο από εθελοντές τοπικών συλλόγων και Ιστολόγια. 

Ειδικά για έναν ηλικιωμένο, ο οποίος συνήθως ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή ή πάσχει από γεροντική άνοια ή Alzheimer κλπ, ο χρόνος είναι πολύτιμος. Με τη λειτουργία του Silver Alert και τη βοήθεια των ΜΜΕ και άλλων Φορέων ο χρόνος έναρξης της αναζήτησης ελαχιστοποιείται και σε πολλές περιπτώσεις αυτό μπορεί να αποβεί σωτήριο. 

Η κοινωνία ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της ΓΡΑΜΜΗΣ ΖΩΗΣ για ευαισθητοποίηση και εγρήγορση σε περιστατικά που αφορούν ηλικιωμένους. 

Το μεγάλο ενδιαφέρον αποδεικνύεται από το μεγάλο αριθμό κλήσεων στο τηλεφωνικό  κέντρο, ενώ η αποτελεσματικότητα της ευαισθητοποίησης αυτής είναι εμφανής στην επιτυχή αναζήτηση ηλικιωμένων που χάνονται. Στο διάστημα Μάιος - Ιούλιος 2011 ενεργοποιήθηκαν 17 SILVER ALERTS τα δέκα από τα οποία, οδήγησαν στην εύρεση των αγνοούμενων ηλικιωμένων. 

Πολλοί συνάνθρωποί μας έδειξαν ενδιαφέρον να ενημερωθούν για το SILVER ALERT και τον τρόπο λειτουργίας του, ενώ σημαντική ήταν η ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική σε συγγενείς αγνοούμενων ηλικιωμένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου